Turković oštro reagirala: Sramna presuda protiv Osmanovića, novi težak udarac normalizaciji odnosa u regiji

Turković oštro reagirala: Sramna presuda protiv Osmanovića, novi težak udarac normalizaciji odnosa u regiji


Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, reagirala je na presudu protiv Osmana Osmanovića nazivajući je sramnom.

“Sramna prvostepena presuda protiv Osmana Osmanovića. Bosna i Hercegovina je sa pravom tražila od Republike Srbije da se predmet ustupi bh. pravosuđu u skladu sa protokolom. Novi težak udarac normalizaciji odnosa u regiji u osjetljivom trenutku. Nepravda prema jednom čovjeku nepravda je prema svima nama, kazala je Turković.

Podsjećamo, Sudsko vijeće Višeg suda u Beogradu danas je prvostepeno osudilo Osmana Osmanovića na pet godina robije. Osmanović je bio optužen za navodni ratni zločin na području Brčkog.

Kćerka Osmana Osmanovića: Mojoj porodici je nanešena ogromna nepravda, apelujem na državne organe, Predsjedništvo…

Osmanović je lišen slobode 23. novembra 2019. godine u Beogradu na osnovu krivične prijave koju je MUP RS-a podnio srbijanskom tužilaštvu za ratne zločine.

U trenutku lišenja slobode nije bila raspisana potjernica, niti je u Srbiji bila podignuta optužnica ili pokrenuta istraga.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija