Vukanović u NSRS: Kilogram paprika 7,20 KM, k’o da su punjene

‘Glava glavi pleće harambaši, a fukara može i rebara’, ovom narodnom umotvorinom je Nebojša Vukanović, narodni zastupnik ironično poslao poruku vlastima RS.

Pita zašto ne reaguje inspekcija na cijene u trgovinama.

“Ako ne možemo ko Nijemci da napravimo auto, kariolu, kamion, avion, ali da ne znamo pomusti kravu i posijati njivu bez Evrope, pa ako je tako dabogda pocrkali od gladi.. Ali je problem što u ovoj državi ima para za svašta… 189 miliona KM dobio je Prointer, gđo Stojićić, za 4-5 godina od osnivanja. Kilo paprika prije krize, objavio sam, košta 7,20 KM, ne bi da su punjene – kaže Nebojša Vukanović.

“Vi ne želite da se odreknete luksuza. Moram da pozdravim Delegaciju iz EU, ako su još tu, oni su zakuhali to što vi danas kušate. Četiri godine akciza, a mi Hercegovci ne vidjesmo neku korist, ni bolji put – dodaje Vukanović.

Šta je radila EU, pita se Vukanović i sumnja u njihove dobre namjere, a najviše kritikuje Lars Gunnar Wigemarka.

Metuzalemima je Vukanović nazvao delegate SNSD-a u Domu naroda, te poručio da se maknu da bi došli mlađi i neki novi ljudi.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79