Turskom treneru u zemljotresu poginulo 15 članova porodice

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je jutros jug Turske. Sa epicentrom u gradu Kahramanmarasu, zemljotres se osjetio u deset turskih gradova.

Potom je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru pogodio distrikt Elbistan, također u Kahramanmarasu na čijem području je registrovan i jutrošnji zemljotres, a onda su redom zabilježeni još par zemljotresa.

Najmanje 2.000 osoba je u Turskoj i Siriji poginulo, a preko 10.000 je povrijeđeno.

Cijeli svijet šalje pomoć nastradalim područjima, u toku su akcije spašavanja zatrpanih u ruševinama, a iz Turske dolaze stravična svjedočanstva onih koji su svjedočili nemilim scenama.

Tehnički direktor Sivasspora Rıza Calımbay izjavio je da je 15 članova obitelji Ayhana Tenbeloglua, jednog od pomoćnih trenera turskog kluba, stradalo u tragediji.

“Veoma nam je žao zbog svih stradalih. Naša sućut. Prvo smo ujutro pozvali našeg trenera golmana Cengiza. Saznali smo za njihovu situaciju. Jako nam je žao zbog jednog od pomoćnih trenera, Ayhana Tenbeloglua. Preminulo je 15 članova njegove obitelji. U Sivasu pada jak snijeg i to otežava situaciju. Živimo u veoma teškom danu i kao klub dat ćemo sve od sebe da pomognemo”, izjavio je Calimbay.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79