Tužilac Marko prozvan na konferenciji za medije danas: Šta je povod Vedadu Deljkoviću za to?

Vijećnik Vedad Deljković je na današnjoj konferenciji za medije, zajedno s načelnikom Starog Grada Irfanom Čengićem, iznio javni poziv tužiocu Marku Močeviću.

Tom prilikom je istakao važnost njegove profesionalne odgovornosti u vezi s jednim predmetom u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Na konferenciji, Deljković je uputio direktnu poruku tužiocu Marku, pozivajući ga da se fokusira na istraživanje predmeta koji se tiče eksplozivne naprave bačene na kuću načelnika Čengića, umjesto traženja informacija o prisustvu Deljkovića na radnom mjestu.

Ovaj poziv proizašao je iz zahtjeva tužioca Marka Močevića upućenog Javnoj ustanovi Olimpijski bazen Sarajevo u februaru.

Tužilac je zatražio informacije o radno-pravnom statusu Vedada Deljkovića, uključujući informacije o njegovom zaposlenju, radnom mjestu i prisustvu na poslu.

Faktor.ba
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79