Tužilaštvo zatražilo pritvor: Još nema odluke za Osmana Mehmedagića

U Sudu BiH u petak je održano ročište Osmanu Mehmedagiću Osmici, direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), prema prijedlogu Tužilaštva BiH o opozivu mjere zabrane i određivanju jednomjesečnog pritvora.

Odluke Suda BiH o tome hoće li Mehmedagić biti vraćen u pritvor još uvijek nema.

I u ovom predmetu je sutkinja Suda BiH Tatjana Kosović, koja je u petak kazala da će naknadno donijeti odluku, prenosi Avaz.

Državni tužilac Oleg Čavka kazao je, također u petak, da su, prema podacima Granične policije BiH, Osman Mehmedagić i Asim Sarajlić 21. jula zajedno otputovali avionom u Antaliju. Prema mjerama zabrane, osumnjičeni se ne smije svjedoku približavati na udaljenosti manjoj od 50 metara.

U Antaliji su bili deset dana i istim letom su se vratili. Sarajlić je svjedok u istrazi koja se vodi protiv Mehmedagića zbog zloupotrebe položaja i krivotvorenja službene isprave.

On je naveo da je Tužilaštvo zatražilo daljnje provjere i da je od Granične policije BiH dobilo podatke da su Mehmedagić i njegova supruga, samo pet dana nakon određivanja mjera, otputovali u Antaliju sa Sarajlićem.

– U Antaliji su bili deset dana. Istim letom su otputovali i vratili se. Avion kojim su išli dug je 37 metara. Granični prijelaz su prešli u razmaku od jedne minute – obrazložio je Čavka, dodajući da ni o svadbi ni o putovanju Mehmedagić nije obavijestio Tužilaštvo BiH iako je to navedeno u mjerama zabrane.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79