Tužiteljica dobila krivična prijava za (ne)rad: Nikad nije procesuiran napad na Osmana Mehanovića u Bratuncu

Foto; Fena

Tužiteljica koja nije poduzela korake u procesuiranju napada na mladića u Bratuncu sada se suočava s disciplinskom prijavom.

Osman Mehanović je bio žrtva brutalnog napada na parkingu ispred jednog ugostiteljskog objekta u Bratuncu. Iako je policija obavijestila tužilaštvo o počinjenom krivičnom djelu i formirala predmet protiv dva maloljetna lica, do procesuiranja počinitelja još nije došlo.

Advokat Mustafa Alić podnio je disciplinsku prijavu protiv tužiteljice Jasmine Mrakanović zbog neaktivnosti u ovom slučaju. On ističe da je prošlo više od devet mjeseci od napada, a tužilaštvo nije poduzelo nijednu radnju koja bi dovela počinitelje pred lice pravde.

“Ovo je izrazito dug period za ovako krivično djelo, koje je izazvalo medijsku pažnju. Svi osim Tužilaštva znaju što se dogodilo i tko je to uradio”, izjavio je Alić.

Dodao je da bi, s obzirom na nacionalističke pobude iza napada, slučaj trebao biti riješen ranije te da bi tužilaštvo trebalo imati poseban odnos prema takvim slučajevima.

Nemile scene dogodile su se u petak, 23. juna, kada su tri osobe fizički napale Osmana Mehanovića, pri čemu je zadobio teške tjelesne povrede.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79