Tuzla danas tuguje: Dan žalosti povodom ubijene Amele Čičkušić i njene djece

U Tuzli je danas proglašen Dan žalosti zbog tragičnog gubitka života Amele Čičkušić i njene maloljetne djece, A.Č. (9) i A.Č. (2).

Dan žalosti će biti obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave Tuzle, kao i na zgradama javnih preduzeća i ustanova u gradu. Također, svi javni programi kulturnog i zabavnog karaktera će biti otkazani, a muzika neće biti emitovana u ugostiteljskim i drugim javnim objektima.

Podsjetimo, prema nalazima obdukcije, Mujaga Čičkušić je sjekirom usmrtio suprugu Amelu i njihovu djecu. Obdukcija je pokazala da je žena imala brojne povrede na vratu, glavi, licu i drugim dijelovima tijela, nanesene i oštrim i tupim dijelom sjekire, što je dovelo do njene smrti.

Iako detalji obdukcionog nalaza djece, starosti dvije i devet godina, neće biti javno objavljeni zbog zakonskih odredbi, Tužilaštvo Tuzlanskog kantona je potvrdilo da je zločin počinjen s bezobzirnošću, okrutnošću i podmuklošću.

“Brojne istražne radnje su u toku. Tokom uviđaja i drugih istražnih radnji prikupljeni su brojni materijalni dokazi koji će biti predmet vještačenja u narednom periodu,” izjavio je glasnogovornik Tužilaštva TK, Admir Arnautović.

U ovom kompleksnom predmetu posebno važnim se ističu biološka vještačenja i DNK analiza, kojima će se utvrditi okolnosti trostrukog ubistva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79