Tuzla: Prijavljena kupovina glasova i verbalni sukobi na biračkim mjestima

Policiji u Tuzlanskom kantonu tokom izbornog dana je upućeno devet prijava koje se odnose na narušavanje izbornog procesa, a zabilježena su i dva slučaja verbalnog sukoba na biračkim mjestima, potvrđeno je za Klix.ba.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić za Klix.ba je izjavila da su na biračkim mjestima u Živinicama i Sapni evidentirana dva slučaja kršenja javnog reda i mira.

Kako nam je precizirala Kapidžić, u oba slučaja je došlo do verbalnog vrijeđanja. U jednom je uručen prekršajni nalog, dok se u drugom radi o zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka.

Također, Kapidžić nam je navela da je dosad zabilježeno devet prijava koje se mogu dovesti u vezu s izbornim procesima na području Živinica, Čelića, Gradačca, Sapne i Banovića.

“Riječ je o prijavama koje su građani uputili nadležnim policijskim stanicama, između ostalog za nepravilnosti poput onemogućavanja biračkog prava, kupovina glasova i slično”, naglasila je Kapidžić za Klix.ba.

Po svim prijavama trenutno postupaju policijski službenici.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79