Tužna godišnica u Sarajevu: Na današnji dan, Sanjin Sefić usmrtio Selmu i Editu

Tužna godišnica u Sarajevu: Na današnji dan, Sanjin Sefić usmrtio Selmu i Editu


Danas se navršava sedam godina od kako je, ispred Filozofskog fakulteta u Sarajevu, na tragičan način prerano ugašena mladost Selme Agić i Edite Malkoč. Tragedija se desila na pješakom prijelazu na Marijin Dvoru, kod Filozofskog fakulteta, Sanjin Sefić, upravljajući automobilom koji je vozio brzinom od 105 kilometara na sat, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i usmrtio je 21-godišnju Selmu iz Bugojna i 20-godišnu Editu iz Bosanske Krupe.

Sefić je proglašen krivim za saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule studentice Selma i Edita te mu izreklo kaznu od 17 i po godina zatvora.

– Zadnji put sam je vidio u nedjelju, mi smo je dovezli u Sarajevo 09. oktobra 2016. Selma i Edita su se upoznale i sprijateljile na fakultetu, te iznajmile stan. Očistile su ga i trebale su 11. oktobra da postave zavjese na prozore. Ali, nikad ih nisu stigle postaviti… – priča Agić i nastavlja: – Ostalo mi je u sjećanju da je Selma prije toga 10 dana bila na odmoru kod svoje sestre u Beču.

(FOTO) Pogledajte EKSKLUZIVNO fotografije automobila s kojim je Sanjin Sefić usmrtio djevojke

Ja i supruga smo je poslali smišljeno da vidi kako je tamo, pa da je pošaljemo na master studije u Beč. Kad se vratila, to je bio petak ujutro, čim je izašla iz autobusa rekla je: “Babo što sam te poželjela. Ja neću da idem u Beč. Oni se tamo pate, Hoću da idem u Sarajevo – sjeća se Agić za Crnu-Hroniku.

“Vjerujte da me pored svega toga boli i način kako sam za to saznao. Moja supruga se te večeri čula sa Selmom. Ona i rahmetli Edita su bile u kafiću Tito, gledale su utakmicu BiH Grčka. Selma je rekla mojoj ženi da završavaju kafu i da će ići prema stanu da tamo odgledaju drugo poluvrijeme utakmice.

Mi smo otišli oko pola dvanaest na spavanje, da bi u pola četiri ujutro ušao moj sin u sobu i rekao da mi ima nešto da kaže. Pozvao me u dnevni boravak, dok je supruga ostala na spratu. Rekao je: ‘Nešto se desilo u Sarajevu, mislim da su Selma i Edita nastradale’. Supruzi sam rekao da nešto nije u redu sa Selmom i Editom i pozvao policiju”, sjeća se Agić.

(VIDEO) Amir Agić za CH: On njih nije ubio, on je njih masakrirao! Svaka kost na tijelu bila im je slomljena


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija