U Americi preminula Bošnjakinja: Prelazila pješački prelaz, a vozač koji je udario je pobjegao s lica mjesta

U mjestu Vestern Avenija u američkom gradu Lin, stradala je Emira Baručija (55). Naime, ona je prelazila pješački prelaz, a vozač koji je udario je pobjegao s lica mjesta.

Vozilo kojim je udarena je locirano, a izvršena je i identifikacija vozača koji je pobjegao, ne zaustavivši se nakon nesreće.

Lociran automobil

Kako stoji u saopćenju policije, on se zatim sa vidno oštećenim automobilom odvezao sve do Bostona, gdje radi piše Avaz.

Automobil su kasnije pronašli u jednoj bostonskoj garaži na osnovu izjave očevidaca nesreće. Tako su uspjeli identifikovati i vozača.

Policija je saopćila da vozač, za sada, sarađuje, a optužnica će biti podignuta po okončanju istrage.
Uobičajna ruta

Redžo Baručija, suprug nesrećne žene kaže da je ona tog jutra išla na posao, istim putem kojim ide već godinama.

Navodno, svako jutro je imala da prođe nekoliko blokova do autobuske stanice odakle je išla na posao u bolnicu Salem, gdje je radila kao čistačica.

Njen suprug je u intervjuu za američke medije rekao da mu je ona znala spomenuti neoprezne vozače, ali ipak, i sam ne može da vjeruje da se njoj to moglo desiti.

Baručija je rekao da je suprugu upoznao tek po dolasku u Ameriku, iako su oboje došli iz Bosne i Hercegovine. Dodaje da njegov život više neće biti isti bez nje.

– Bio sam veoma vezan za nju, a sad se sve odjednom promijenilo – kaže Baručija.

I njene komšije iz zgrade gdje je živjela kažu da je bila divna žena: “Emira je uvijek bila prijatna, imala je taj blagi osmjeh, prave manire. Ona je bila oličenje onoga što pravi komšija i treba da bude”, rekao je jedan od komšija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79