U bašti kafića pretukao inspektora KUIP-a: Konobaru iz Sarajeva sedam mjeseci zatvora

Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Edina Fazlića (30) iz Sarajeva i osudio ga na sedam mjeseci zatvora jer je ljetos u bašti kafića u kojem je radio pretukao inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Pred očima gostiju: Šta se zaista dešavalo u caffe baru ‘Barbarossa’ na Grbavici tokom inspekcijske kontrole?

On je proglašen krivim za krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Presuda je rezultat Sporazuma o priznanju krivnje, koji je Fazlić potpisao sa Tužilaštvom, a kojim se odrekao prava na suđenje.

Edina Fazlića optužnica je teretila da je 1. jula 2020.godine oko 12 sati u bašti ugostiteljskog objekta u općini Novo Sarajevo u kojem radi kao konobar, zaprijetio inspektoru Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, tako što mu je prijetećim tonom rekao: “Nećeš ti nikog pisati”, s obzirom na to da je u zapisniku trebao biti naveden kao osoba koja prisustvuje nadzoru.

Nakon toga je prišao insptektoru i stisnutim pesnicama mu zadao više udaraca po glavi i tijelu.

Podsjetimo, napad na inspektora dogodio se u bašti kafića Barbarossa na Grbavici, a kako se neposredno nakon događaja moglo čuti, inspektor je tokom nadzora utvrdio nepravilnosti u vezi s izdavanjem fiskalnih računa.

Nakon što je pretučen, inspektor se vratio u objekat i izdao prekršajni nalog, nakon čega ga je policija odvezla u KCUS.

Ljekari su konstatovali da je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede prenosi Faktor.

Na Grbavici napadnut inspektor KUIP-a, jedna osoba uhapšena


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79