U Bosansku Gradišku stigla vojska: Karantin u krugu bivših carinskih terminala

Jedinica Oružanih snaga BiH stigla je u Bosansku Gradišku i locirala se u krug objekta nekadašnjih carinskih terminala u ovom gradu. Uskoro će na parkingu ovog objekta biti montirani šatori sa 200 kreveta za prijem osoba u karantinski smještaj usljed prevencije od koronavirusa.

Riječ je o veoma uvjetnom, ograđenom i izoliranom mjestu, a na parkingu će biti montirani šatori. Predviđeno je postavljanje 200 kreveta, koji će služiti za prihvat osoba upućenih u karantin.

Tako će karantin biti ne manje od jednog kilometra udaljen od samog Graničnog prijelaza i u njegovoj blizini nema stambenih niti poslovnih objekata.

Prema svemu sudeći, 38 državljana BiH koji su autobusom pristigli iz Slovenije, bit će prvi stanari šatora. Autobus je zadržan na Graničnom prijelazu i ubrzo bi trebalo da budu sprovedeni u karantin.

Gepostet von RTRS vijesti am Donnerstag, 19. März 2020

Higijensko-epidemiološka služba već je na terenu i preduzma sve propisane mjere kako bi se utvrdilo i zdravstveno stanje putnika iz autobusa prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79