U Bosnu i Hercegovinu u julu ušlo 2,7 miliona ljudi

Prema najnovijim statistikama Granične policije Bosne i Hercegovine, promet preko državne granice tokom mjeseca jula ove godine zabilježio je blagi porast u odnosu na isti period prethodne godine. Ukupno je 2.722.617 osoba ušlo u zemlju, dok je 2.596.774 osoba izašlo iz nje.

Izvještaj Granične policije ukazuje na rast prometa od oko 0,5 posto na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, te rast od 1,7 posto na izlazu iz zemlje u poređenju sa istim mjesecom prošle godine. Ovi podaci ukazuju na postepeni oporavak putovanja i prekogranične mobilnosti nakon razdoblja globalne pandemije.

Podaci također pokazuju da su se struktura ulazaka u zemlju po državljanstvu osoba tokom ovogodišnjeg jula uglavnom zadržala na sličnom nivou kao i prošle godine. Najveći broj ulazaka činili su državljani Bosne i Hercegovine, zatim Hrvatske, Srbije, Njemačke, Poljske i Slovenije.

Iako je opći tok prelaska granice protekao bez većih problema, Granična policija navodi da su na određenim graničnim prijelazima zabilježeni intervali pojačanog prometa, što je rezultiralo čekanjem dužim od 60 minuta. Međunarodni granični prijelaz Deleuša, kao i prijelazi Zupci, Ivanica, Brod i Velika Kladuša bili su mjesta gdje je zabilježen takav trend.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79