U helikopteru hrvatske vojske rođena djevojčica

U helikopteru Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva tokom hitnog medicinskog leta s ostrva Raba do helidroma Delta u Rijeci, u kasnim noćnim satima 4. septembra, rođena je beba, objavio je danas Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske.

Dežurni tim hitnog vazduhoplovnog medicinskog prevoza stacioniran na Krku, posada Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva i medicinski tim Oružanih snaga Republike Hrvatske oko ponoći su primili poziv za prevoz trudnice s ostrva Rab.

Tokom leta trudovi su postajali sve češći, te je oko pet minuta prije slijetanja, u helikopteru rođena djevojčica, prenosi Jutarnji list.

Porođaj je vodio medicinski tim Hrvatske vojske, Danijela Vrhovski, Maja Herceg, kojima je ovo bilo prvo iskustvo porođaja u helikopteru. Ovo je zaista bilo posebno iskustvo – rekla je Vrhovski.

Ona je istakla da je porođaj prošao u najboljem redu.

“Majka je bila dobrog opšteg stanja i sve je prošlo u redu. Uprkos izazovnim uslovima zbog buke i skučenog prostora u helikopteru, porođaj je prošao uspješno. Bio je to zaista poseban doživljaj i osjećaj za cijeli tim Hrvatske vojske. Kada je beba zaplakala svi smo bili srećni i uzbuđeni -rekla je i dodala da su beba i mama nakon porođaja uspješno zbrinute u riječkoj bolnici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79