U Hrvatsku stiže 8 od top 10 svjetskih DJ-eva, u BiH još uvijek aktuelne “Zvezde Granda”

U Hrvatsku stiže 8 od top 10 svjetskih DJ-eva, u BiH još uvijek aktuelne “Zvezde Granda”


U Hrvatskoj će ove sezone nastupati sami vrh svjetskih DJ-eva, a pravi spektakt desit će se od 12. do 14. jula na Ultri u Splitu.

Tako će Hrvatska zaraditi stotine miliona eura od turista koji dolaze slušati trenutno najpopularniju muziku.

Procjenjuje se da će Split za samo tri dana posjetiti oko 160.000 partijanera iz 120 zemalja svijeta, a samo na 300.000 noćenja će ostaviti 250 miliona eura.

Izvođači koji će nastupati na ovogodišnjoj Ultri na YouTubeu imaju milione pregleda, a oni za sobom nose stotine hiljada fanova.

U pitanju su Armin van Buuren, Martin Garrix, Afrojack, DJ Snake, Eric Prydz, Hardwell, Camelphat i mnogi drugi…

Ovaj uspjeh Hrvatska ne bi mogla postići da nije bilo podrške države, a pored Hrvata, Srbi imaju nešto manje poznat, ali itekako respektabilan Exit festival.

Line up za Exit festival koji se održava od 10. do 14. jula je sljedeći: Black Eyed Peas, Carl Cox, Artbat, Gucci Mane, Black Coffee… Zanimljivo, Exit daje priliku i mnogim domaćim izvođačima, kao što su Helem Nejse, Amna, Grše, Edo Maajka, Sassja…

I dok su Hrvati uz pomoć države privukli svjetski brend “Ultru”, Srbi su napravili svoj “Exit”, a Bosanci i Hercegovci tapkaju u mjestu i zadovoljavaju se svima već dosadnim “Zvezdama Granda”.

Kao dokaz tome govori informacija da su Bosanci i Hercegovci za finalnu noć Zvezdi Gradna dali 252.465 glasa. Ukupno je bilo 529.636 glasova, a iza nas su Makedonci sa potračena 198.507 glasa. U Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori ovaj show nema takvu popularnost, pa su tako Srbi dali 56.880 glasova, Hrvati 13.541, a Crnogorci tek 8.243 glasa.

Reklo bi se da su se svi u regionu okrenuli prema Evropi i modernijoj muzici, sem Bosanaca i Hercegovaca.

Srbi i Hrvati od festivala ubiru milione eura, a Bosanci i Hercegovci će se bez pomoći države i dalje zadovoljavati istrošenim srpskim muzičkim showovima.

Treba napomenuti i da u Bosni i Hercegovini postoje festivali koji obećavaju da će okupljati mlade širom regije, a možda i svijeta, ali im je potrebna pomoć zajednice.

Neki od njih su Garden of Dreams, Frash Wave, From Herz with Love, Matinée, Desant na Jajce…



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija