U jednom danu na bh. cestama ugašeno pet života

Selvedin Crnac, Elvir Čagalj, Senad Poško

U tri odvojene saobraćajne nesreće koje su se za manje od 19 sati dogodile na području Mrkonjić Grada, Ribnika i Cazina poginulo je pet osoba, a više ih je povrijeđeno.

Crni niz počeo je u petak naveče, kada su se u 19.43 u mrkonjićkom mjestu Crna Rijeka sudarili micubiši, kojim je upravljao Miroslav K. iz Šipova, te kombi ford, koji je potom probio zaštitnu ogradu i dijelom završio u vodi, a poginuli su Senad Poško, Elvir Čagalj i Selvedin Crnac, radnici građevinske firme iz Jajca, dok su četvorica njihovih kolega povrijeđena.

Ovo su Selvedin, Elvir i Senad, radnici koji su poginuli kod Mrkonjić Grada

Prema dostupnim saznanjima, oni su se nakon radnog dana vraćali kući u Jajce kada su na raskrsnici gdje se desno odvaja za Mrkonjić Grad kombijem udarili u micubiši, koji se iz pravca Mrkonjić Grada uključivao na put Jajce – Banjaluka, dok je ford išao prema Jajcu.

Tokom dramatične večeri na mjestu događaja bili su pripadnici mrkonjićke policije, uključujući i Žandarmeriju, kao i vatrogasci i Hitna pomoć, ali za trojicu radnika nije bilo spasa.

Oni su nastradali gotovo na kućnom pragu, a kako je potom objavljeno, časno i pošteno su radili za građevinsku firmu i hranili svoje porodice, te je ovo velika i nezapamćena tragedija za Jajce. Na dan sahrane trojice nastradalih Jajčana u toj opštini će biti dan žalosti, pišu Nezavisne.

Telegram saučešća kolektivu preduzeća “Struktura”, porodicama i prijateljima trojice radnika uputili su načelnik opštine Jajce Edin Hozan i predsjedavajući Opštinskog vijeća Jajce Josip Topić.

“Sa velikim bolom smo primili vijest o izgubljenim životima i tragediji koja je zadesila naš grad. Ostali smo bez tri naša sugrađanina, mlada, vrijedna i čestita radnika”, naveli su oni.

Dodaju da u ovim teškim i tužnim trenucima suosjećaju u boli sa porodicama nesretno nastradalih, sa njihovim radnim kolegama i sa svim stanovnicima Jajca.

“Porodicama naših nastradalih sugrađana, kolektivu ‘Struktura’ i prijateljima upućujemo izraze iskrenog saučešća i izražavamo nadu da ćete naći snage i hrabro i dostojanstveno savladati ove trenutke teške za sve građane Jajca”, navodi se u telegramu.

Tuga je okovala i Manjaču nakon što je u subotu ujutru u slijetanju BMW-a poginuo Bojan Babić (38), koji je porijeklom s ove planine, a radio je u Švicarskoj, odakle je došao na odmor.

Bojan se vratio iz Švicarske na odmor, pa poginuo u saobraćajnoj nesreći

On je poginuo na putu Čađavica – Banjaluka, u ribničkom mjestu Sitnica, a njegovi poznanici ističu da je riječ o čestitom i poštenom čovjeku.

“Iza Bojana su ostali supruga i troje maloljetne djece, odnosno sin i dvije kćerke. Rodom je iz mjesta Babići, koje je blizu tog sela u kojem je nastradao”, kažu sagovornici “Nezavisnih novina”.

Babić je, dodaju, imao mjesto prebivališta u Banjaluci, s tim što je imao posao u Švajcarskoj, a svi će ga pamtiti kao vrijednog radnika i domaćina, te uzornog supruga i oca. Ta tragedija se dogodila u subotu oko 5.50, a uviđaj je izvršila policija iz Ribnika.

Policija je izvršila uviđaj i na području Cazina, gdje je, takođe u subotu, i to oko 14.50, u sudaru poginuo suvozač u golfu.

Naime, u sudaru dva golfa u mjestu Donja Koprivna poginuo je M.LJ. (75), a nezvanično je objavljeno da je u pitanju Mehmed Ljubijankić.

Nova tragedija na cestama u BiH: U sudaru Golfova poginuo Muhamed Ljubijankić

Sudarili su se golf bh. registarskih oznaka, kojim je upravljalo E.LJ. (37), te golf slovenačkih registracija, za čijim volanom je bio V.A. (27).

Kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, u vozilu bh. oznaka bio je suvozač M.LJ. iz Donje Koprivne, koji je poginuo, dok je vozač tog automobila teško povrijeđen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79