U jeku pandemije studenti satima čekaju ispred fakulteta, izrevoltirani su i žele rješenje

U toku je upisni rok za novu studentsku godinu na Univerzitetu u Sarajevu, pa s tim u vezi, mnogobrojni studenti pokušavaju da se upišu, ali zbog velikih gužvi i dugotrajnog čekanja, polako su počeli gubiti strpljenje.

– Svi studenti moraju da dođu na fakultet i da kupe upisne listove za naredni semestar. Krizni štab konstantno upozorava da se vodi računa o nošenju maski i socijalnoj distanci, posebno sada, kada ponovo raste broj zaraženih, a dopustili su da studenti budu potpuno nezaštićeni. Mladi ljudi su prenosioci virusa, a ovakva situacija dovodi do stvaranja novog klastera – kazala je jedna od nezadovoljnih studentica.

Studenti, ali i roditelji, pitaju se da li je bilo moguće tokom proteklog perioda, obzirom da koronavirus već duže vrijeme postavlja novi način života, organizirati neki drugi, online, način upisa na fakultet.

– Mi satima čekamo samo da bi preuzeli formulare. Svi se pitamo zašto do sada nadležne institucije nisu pronašle rješenje za nas studente koji ovdje i po nekoliko dana dolazimo kako bi se upisali. Gdje mi to živimo? – pitaju se studenti.

Nikakva zaštita nije obezbijeđena, osim da se sve svodi na osiguranje lične bezbijednosti.

– Među ovolikim brojem studenata, jednostavno nije moguće obezbijediti bilo kakvu socijalnu distancu. Ispred fakulteta je gužva, ali unutra je još gore. Apelujemo na nadležne institucije da pronađu rješenje za naš problem kako bi zaštitili sve nas i ljude u našem okruženju – kazala je naša sagovornica.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79