U KB Zenica tri puta greškom operisali dijete koje je slomilo podlakticu

U KB Zenica tri puta greškom operisali dijete koje je slomilo podlakticu


Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Muminović Amira zbog krivičnog djela nesavjesno liječenje.

Amir Muminović je ljekar-specijalista ortopedije, zaposlen u Kantonalnoj bolnici Zenica, na Odjelu ortopedija i traumatologija, a prema optužnici, on je od jula mjeseca 2017. godine do aprila 2018. nesavjesno liječio oštećenog pacijenta-djeteta.

Dijete je prilikom pada zadobilo povredu u vidu preloma lijeve podlaktice, a Muminović je primijenio očito neprikladan način liječenja nad djetetom, nesvjestan mogućnosti pogoršanja zdravstvenog stanja oštećenog, iako je prema okolnostima i svojim osobinama i ličnim svojstvima bio dužan i mogao biti svjestan te mogućnosti, obzirom da je prema raspoloživoj medicinskoj dokumentaciji i snimcima prije prvog operativnog zahvata, prijelom lijeve podlaktice djeteta bio u fazi zarastanja, pa je kao ljekar-specijalista ortopedije bio dužan da pažljivo i neoperativno liječi što nije učinio.

Muminović je djetetu izvršio tri operativna zahvata lijeve podlaktice zbog čega je došlo do komplikacija u vidu nezarastanja kosti kod prijeloma na lijevoj podlaktici i do pogoršanja zdravstvenog stanja djeteta.

Roditelji su na kraju svoje dijete odveli na UKC Sarajevo – Klinika za ortopediju i traumatologiju gdje je izvršen još jedan operativni zahvat lijeve podlaktice, nakon čega je došlo do poboljšanja zdravstvenog stanja djeteta.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija