U mnogim porodicama prisutna i dva automobila: Bh. vozni park postao bogatiji za 338.000 vozila

U proteklih deset godina bh. vozni park se povećao za oko 338.000 vozila. Međutim, mnogi gradovi ne prate ovakav trend rasta, te se nedovoljno ulaže u saobraćajnu infrastrukturu, što rezultira gotovo svakodnevnim gužvama na ulicama.

Broj novoregistrovanih vozila u BiH se također povećava, što pokazuje i podatak o vozilima koja su prvi put registrovana prošle godine.

Od ukupnog broja registrovanih motornih vozila, 7,4 odsto čine vozila koja su prvi put registrovana za saobraćaj na putevima u BiH u 2023. godine, ističu iz Agencije za statistiku BiH.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, od ukupnog broja registrovanih vozila u 2023. godini, 87,1 odsto su vozila za prevoz putnika, 7,4 odsto su teretna vozila, dok 5,5 odsto pripada ostalim kategorijama vozila.

Kada je u pitanju tip pogonske energije, 76,6 odsto putničkih automobila koristi dizel, 19,6 odsto koristi benzin, dok 3,7 odsto koristi alternativne izvore goriva, dodaju iz Agencije za statistiku BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79