U Njemačkoj pohapšena banda mladića i djevojka iz BiH

Pripadnici policije Dortmunda priveli su jučer četvoročlanu džeparošku banda, koju mahom čine državljani Bosne i Hercegovine, a koji se terete za 22 pljačke posljednjih pet mjeseci, pišu Nezavisne.

Kako prenose njemački mediji, slobode su lišene tri žene i jedan muškarac, od kojih su njih troje iz Bosne i Hercegovine. Oni su uglavnom džeparili po stanicama javnog prevoza, a meta su im bili penzioneri. Imali su uigrani sistem, tako što su dvoje uvijek odvlačili pažnju žrtvi, a drugo dvoje bi uzimalo novčanik i ostale vrijednosti.

Karticama žrtava su podizali gotovinu na bankomatima, ali i kupovali luksuznu robu. Na policijskom radaru prvi put su se pojavili u junu mjesecu, da bi tokom opsežne istrage policijaci otkrili da ih je više u grupi.

Bandu su činili dvije 21-godišnjakinje iz BiH, 18-godišnjak iz BiH i 24-godišnjakinja iz Nizozemske. Nakon hapšenja, policija je u njihovim stanovima pronašla gotovinu, mobilne telefone kao i ostalu vrijednu robu koju su uzeli od žrtava ili kupili njihovim bankovnim karticama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79