U Općinskom sudu počelo suđenje zbog afere “Asim”

Post [M,D] First paragraph - 300x250

Čitanjem optužnice u Općinskom sudu u Sarajevu počelo je suđenje članovima SDA Asimu Sarajliću, Sabahudinu Delaliću i Muhamedu Šehoviću u aferi “Asim”. Oni su optuženi za davanje dara i drugih oblika koristi.

Spomenuta trojica su se u maju ove godine izjasnili da nisu krivi.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Podsjetimo, Tužilaštvo KS osumnjičene tereti da su od 20. do 25. februara 2020. godine ugovarali kupovinu glasova za unutarstranačke izbore za predsjednik Kantonalne organizacije SDA Sarajevo. Glavni dokaz i pokretač istrage je audiosnimak kupovine koji je na svom Facebooku objavio Semir Efendić, aktuelni načelnik sarajevske Općine Novi Grad, a koji je bio jedan od kandidata za ovu poziciju.

Naime, na snimku koji je objavio Efendić na Facebooku čuje se kako trojac obećava zaposlenje supruge Velidu Tvrtkoviću u zamjenu za glas Fikretu Prevljaku.

U tom periodu, prvooptuženi Asim Sarajlić je bio predsjednik Kadrovske komisije SDA i član Predsjedništva SDA, kao i delegat u Domu naroda Parlamenta BiH.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Nakon što je afera isplivala u javnost, Sarajlić je odlučio da ponese ostavku na sve funkcije u SDA, kao i u komisijama i klubovima u Parlamentu, ali je i dalje na poziciji delegata.

Kako je ranije još navedeno, Tužilaštvo je u ovom predmetu najavilo saslušanje tri svjedoka, tri vještaka i izvođenje više od 70 materijalnih dokaza.

Post [M,D] Text - Linker
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79