U operativnoj akciji SIPA lišila slobode tri osobe: Pretresi na području Sarajeva i Konjica još uvijek traju

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativne akcije “As” uhapsili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i povlaštene informacije.

Osobe lišene slobode su sprovedene u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

Prilikom pretresa do sada su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Pretresi na nekoliko lokacija su još u toku, saopćeno je iz SIPA-e.

Iz SIPA-e je ranije saopćeno da su danas u sklopu operativne akcije “As”, na području Sarajeva i Konjica počeli pretresi poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na 12 lokacija.

Pretresi se vrše po nalozima Kantonalnog suda u Sarajevu i Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79