U PLASTIČNOJ TORBICI KRIO KILOGRAM DROGE, ODUZETA I AUTOMATSKA PUŠKA

Sarajevska policija uhapsila je danas tridesetdvogodišnjeg D. N. iz Sarajeva, a nakon što je pretresom njegovog stana pronašla veću količinu droge i oružje.

Kako saznajemo u sarajevskoj policiji droga i oružje pronađeni su prilikom pretresa stana koji se nalazi u ulici Muhameda Haždijahića u općini Centar, a koji privremeno koristi osumnjičeni za nedozvoljenu trgovinu narkoticima te nedozvoljeno držanje oružja.

Tom prilikom je policija pronašla kilogram marihuane u plastičnoj torbici, a pronađena je i automatska puška sa preklopnim kundakom, jedan okvir za automatsku pušku i 109 metaka cal. 7,62 mm.

Sa slučajem je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja obavili su pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Uhapšeni je predatt u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policija nastavlja rad na dokumentovanju opisanih krivičnih djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments