U prohladnoj decembarskoj noći Sarajevo zasjalo novogodišnjim sjajem

U decembarskom običaju, Sarajevo je dobilo svoje “novogodišnje ruho”, a Ferhadija i Baščaršija sjaje u svijetlećim ukrasima. Sebilj, ukrašen visećim lampicama, stvara bajkovitu atmosferu, a prohladnu decembarsku večer uljepšavaju dekoracije koje krase put od Ferhadije do Baščaršije.

U centru grada, jednu od najprometnijih ulica, krase svijetleće dekoracije u obliku zvijezda, dok se na Baščaršiji mogu pronaći ukrasi u obliku kugli i zvijezda.

Štrosmajerova ulica, s ukrasima koji se naziru uz Katedralu Srca Isusova, pruža idiličan prizor.

Za proslavu Nove godine, zakazana je fešta pod nazivom “Sarajevska priča” koja će se održati 31. decembra. Na spektaklu će nastupiti poznati bendovi: Zabranjeno pušenje, Crvena jabuka, Bombaj štampa i Letu štuke.

Gradonačelnica Benjamina Karić najavljuje jedinstveni audio-vizualni događaj, “Sarajevsku priču”, koju će obogatiti novi skečevi i humoristički performansi članova popularnih Nadrealista, uključujući i scenarij bh. glumca Zenita Đozića.

Sarajevo očekuje da će “Sarajevska priča” ponuditi nezaboravan doček nove 2024. godine, kombinirajući muzičke izvedbe i humorističke elemente.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79