U protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo 280 novozaraženih, tri osobe preminule

Tokom protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo na koronavirusa je testirano 930 uzoraka, a pozitivnih je 280. Uzorci su prikupljani od 18. do 21. novembra.

Od ukupnog broja novozaraženih, 177 osoba u samoizolaciji su od ranije i pripadaju porodičnim klasterima ili su kontakti ranije oboljelih. Nažalost, desila su se i tri smrtna ishoda u liječenju.

U isto vrijeme, 348 osoba je oporavljeno od zaraznog oboljenja Covid–19, što je podatak koji potvrđuje nastavak pozitivnog trenda, šesti dan za redom, prema kojem je u Kantonu Sarajevo registrovan veći broj oporavljenih u odnosu na broj novozaraženih osoba.

U izolatorijima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na Podhrastovima je hospitalizirano 70 pacijenata i Općoj bolnici 99, od kojih pet pacijenata koristi mehaničku potporu respiratora pri disanju.

Sa ovog bolničkog liječenja otpušteno je osam osoba.

Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivno 4.866 slučajeva zaraze koronavirusom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79