U Prozor Rami se gradi nova fabrika: Do kraja godine 57 uposlenih, a prosječna plata 1.500 KM

 

Načelnik Općine Prozor-Rama Jozo Ivančević i direktorica GS Holdinga Snježana Köpruner potpisali su u utorak ugovor o izgradnji fabrike metalskih proizvoda.

Time su u konačnici definirana međusobna prava i obaveze koje će rezultirati izgradnjom novog savremenog postrojenja “GS – Rama” d.o.o. u poslovnoj zoni “Izlaz”, saopćeno je iz ove općine.

Ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na oko 10 miliona maraka, a Općina Prozor-Rama će u projektu učestvovati s novčanom potporom u iznosu od dva miliona maraka.

“Smatramo da je projekt jako dobar, da ima dobar potencijal, kako sada tako i ubuduće. Mi ćemo, osim tog projekta, implementirati i neke nove. Sve zavisi od toga koliko ćemo ljudi naći koji su zainteresirani raditi na tim projektima”, kazala je ravnateljica Köpruner.

Dodala je kako je cilj, osim razvoja same fabrike, razvijati i obrazovanje u Rami.

“Ovim pogonom pokušavamo zadržati ljude da ne idu vani. Istina da je teško vrijeme za to, posebice u kontaktu epidemije. Sada u okruženju imamo i rat u Ukrajini. Sve to skupa otežava, ali pozdravljam gospođu Köpruner koja je našla hrabrost i ne odustaje. Idemo u realizaciju ovog projekta”, naglasio je načelnik Ivančević.

Dodaje kako je Općina donijela sve relevantne odluke kako bi se subvencionirao ovaj pogon.

“Znam da za ovakvu filmu taj novac ne znači mnogo, ali jednostavno žele jamstvo u ovoj državi jer znaju da politička situacija nije nimalo dobra”, istaknuo je on.

Iz Općine je saopćeno kako se do kraja ove godine očekuje zapošljavanje 57 radnika, dok bi prosječna plaća majstora bila 1.500 maraka piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79