U Sarajevu lišen slobode Adnan Ćatić, bio je na sirijskom ratištu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su zajedno sa policijskom službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo slobode lišili jedno lice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Organizovanje terorističke grupe“, „Protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim organizacijama“ u vezi sa krivičnim djelom „Terorizam“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Lice lišeno slobode je sprovedeno u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonom predviđenom roku biti predato u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti su provedene u saradnji sa Obavještajno bezbjedonosnom agencijom Bosne i Hercegovine.

Kako se saznaje, radi se o Adnanu Ćatiću, koji se iz sirijskog ratišta vratio preko Turske. Pratili su mu putanju, pa su ga lišili slobode na aerodromu u Sarajevu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79