U Sarajevu lišen slobode Adnan Ćatić, bio je na sirijskom ratištu

U Sarajevu lišen slobode Adnan Ćatić, bio je na sirijskom ratištu


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su zajedno sa policijskom službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo slobode lišili jedno lice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Organizovanje terorističke grupe“, „Protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim organizacijama“ u vezi sa krivičnim djelom „Terorizam“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Lice lišeno slobode je sprovedeno u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonom predviđenom roku biti predato u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti su provedene u saradnji sa Obavještajno bezbjedonosnom agencijom Bosne i Hercegovine.

Kako se saznaje, radi se o Adnanu Ćatiću, koji se iz sirijskog ratišta vratio preko Turske. Pratili su mu putanju, pa su ga lišili slobode na aerodromu u Sarajevu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija