(VIDEO) Efendija savjetuje mlade: “Kad vidiš druga ga ide na šišu, upozori ga”

Kada su u pitanju zdravstveni efekti, možda će Vas iznenaditi činjenica da je nargila štetnija od cigareta, a neke studije daju i procene, pa povezuju upotrebu nargile sa malignim procesima na glavi i vratu, potvrđuju da je rizik od kardiovaskularnih bolesti čak trostruko veći, a spominje se i rizik za dobijanje tuberkuloze.

Najmanje 3 puta više karboksihemoglobina u krvi se registruje nakon pušenja nargile nego nakon upotrebe cigareta, pa je jedna od mogućih posledica upotrebe nargile i trovanje ugljen monoksidom.

Na ovu pojavu upozorava i efendija Sead Imamović iz Sandžaka koji u svojim video klipovima šalje poruku za mlade, da to ne rade ali i da zaustave svoje prijatelje kako ne bi šiše konzumirali više.

 

“Brate kada vidiš druga da koristi šišu, upozori ga. Nemoj da mu daš. Nemoj da bude ne interesuje me, on to tamo sebi. On radi nešto što ne valja ti se praviš… Moraš da ga upozoravaš.

Moraš da ga odvračaš. moraš da se trudiš. ” – rekao je efendija Sead Imamović.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79