U Sarajevu lišeni slobode 24-godišnjak i 28-godišnjak. Dojavljivali su bombe?

Sarajevska policija lišila je slobode dvije osobe zbog lažne dojave o bombi, potvrđeno je iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako su naveli u saopćenju, pripadnici PU Ilidža i Sektora krim-policije, u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH, identifikovali su osobe za koje postoji osnov sumnje da su počinile krivična djela izazivanje opće opasnosti i lažno prijavljivanje, a na štetu Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, 4. aprila ove godine.

“Postupajući po naredbama dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, E. Đ. (24) i M. O. (28) su u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS ispitani u svojstvu osumnjičenih, te će po kompletiranju operativnog materijala izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti dostavljen nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje”, naveli su iz MUP-a KS.

Za krivično djelo izazivanje opće opasnosti predviđena je zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine, a za krivično djelo lažno prijavljivanje do šest mjeseci zatvora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79