U Sarajevu lišeni slobode dileri Kemal Bukva, Jasmin Kaljić, Kemal Mrndžić i Zoran Buhać

Nastavljajući aktivnosti u okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine, u saradnji i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Uprave policije proveli su tokom dana akciju kodnog naziva “Šakal”.

Tom prilikom na području Kantona Sarajevo izvršeni su pretresi objekata i vozila koje koriste osumnjičena lica, te su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, više mobilnih telefona i veća količina novca.

Zbog sumnje da su počinili krivična djela iz člana 250. (Organizovani kriminal) u vezi sa članom 195. KZ BiH (Neovlašteni promet opojnim drogama), slobode su lišena lica nastanjena u Sarajevu, i to:

– K. B. rođen 1988.g.,

– K. M. rođen 1984.g.,

– J. K. rođen 1970.g. i

– Z. B. rođen 1985.g.

Kako saznajemo, riječ je o Kemalu Bukvi, Kemalu Mrndžićem, Jasminu Kaljiću i Zoranu Buhaću.

Osumnjičena lica su smještena u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine policijski službenici Uprave policije MUP-a KS nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela, kao i kriminalističkoj obradi osumnjičenih lica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79