U Sarajevu od koronavirusa preminuo Šefik Pašagić, ugledni epidemiolog i član WHO

Ugledni doktor epidemiologije i direktor firme Sanitacija d.o.o., dr. Šefik Pašagić, nova je žrtva korona virusa, potvrđeno je za Radiosarajevo iz više izvora.

Podsjetimo, ranije danas je objavljeno da je u Sarajevu zabilježena nova žrtva koronavirusa, a riječ je, kako je potvrđeno sa KCUS-a, o ljekaru.

Ovaj ljekar, koji je imao 61 godinu, umro je u izolatoriju u Podhrastovima, prenijeli su mediji.

Izvori bliski zdravstvenim centrima u Sarajevu naveli za naš portal su da je dr. Pašagić od jutros priključen na respirator, a već 15 dana je imao tešku kliničku sliku.

Međutim, bio je komunikativan i prema našim saznanjima čak je danas tokom dana sa pojedinim kolegama razmjenjivao poruke, da bi preminuo u popodnevnim satima.

“Da, tako je. Nažalost, umro je moj kolega Šefik Pašagić”, kratko nam je kazao također ugledni epidemiolog dr. Željko Ler.

Epidemiolog Šefik Pašagić je bio član Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za Jugoistočnu Europu i član epidemiološke komore Sjedinjenim Američkim Državama i Bosni i Hercegovini.

Bio je u stalnom kontaktu sa kolegama iz SAD-a sa kojima je razmjenjivao saznanja o koranavirusu.

Od izbijanja pandemije COVID-19 snažno se angažirao kao bi upozorio domaću i regionalnu javnost na opasnosti koronavirusa. Nerijetko je i gostovao u bosanskohercegovačkim medijima.

Nažalost, u svojoj odlučnoj borbi postao je žrtvom opasne bolesti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79