U Sarajevu po potjernici INTERPOL-a uhapšen Nijemac

U Sarajevu po potjernici INTERPOL-a uhapšen Nijemac


Postupajući po međunarodnoj difuznoj potjernici izdatoj na zahtjev pravosudnih organa NCB INTERPOL-a Wiesbaden, Savezna Republika Njemačka, policijski službenici Operativno-istražnog tima FAST, Državne agencije za istrage i zaštitu, u saradnji sa službenicima Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine, dana 31. maja u Sarajevu, su lišili slobode jednu osobu.

Može dobiti doživotni zatvor

Osoba se traži radi kaznenog gonjenja zbog počinjenja krivičnog djela pokušaj ubistva sa umišljajem, sa nanošenjem tjelesnih povreda opasnom radnjom Njemačkog krivičnog Zakona, za koja djela se može izreći maksimalna kazna doživotni zatvor, saopćeno je iz SIPA-e.

Osoba je locirana nakon višednevne aktivne potrage i saradnje sa nadležnim organima Savezne Republike Njemačke, uz razmjenu saznanja i saradnju sa Službom za poslove sa stranicma Bosne i Hercegovine i partnerskim agencijama Bosne i Hercegovine.

Osoba lišena slobode je u zakonskom roku predata Sudu Bosne i Hercegovine u dalju nadležnost.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija