U Sarajevu sve više džeparoša: “Kradu turiste jer znaju da će od domaćih samo batine dobiti”

Problem džeparenja u Sarajevu odavno je prisutan, a dolaskom turističke sezone i najveće kulturne manifestacije SFF, lijepog vremena i većeg broja šetača na ulicama glavnog grada BiH, taj se problem dodatno intenzivira.

Kako saznajemo nikad veći broj džeparoša na ulicama glavnog grada piše Crna-Hronika.

Uvijek je u vrijeme turističke sezone bilo džeparenja i nije to samo problem Sarajeva nego svakog turističkog mjesta. Ovo što se posljednjih  nekoliko dana događa u Sarajevu je nepodnošljivo.  Ljudi koji rade i žive u staroj gradskoj jezgri ne vide način kako se s tim problemom izboriti.

Šaljem vam sliku džene džeparoša koja je “odradila” dvije turistkinje iz Japana ispred sarajevske Katedrale. Kradu turiste jer znaju da će od domaćih dobiti batine samo. Šalje se loša slika o gradu, što nije nikome u interesu. Jedino rješenje je veće uključivanje policije.” – izjavio je čitatelj portala Crna-Hronika koji se bavi turističkoj djelatnosti. (Identitet poznat redakciji portala)

Od 12. do 19. augusta na ulicama Sarajeva angažovan veći broj policajaca i specijalaca

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima, u saradnji sa drugim nadležnim institucijama i organizatorom ove manifestacije, poduzima neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju osiguranja i bezbjednog održavanja ovogodišnjih festivalskih dešavanja u okviru SFF-a koji traje od 12. do 19. avgusta, saopćeno je iz MUP-a KS.

– U tom cilju Uprava policije je sačinila Operativni plan kojim je obuhvaćeno operativno, fizičko i saobraćajno osiguranje SFF-a, a za planirane aktivnosti bit će angažovan dovoljan broj policijskih službenika u uniformi i civilnim odijelima, uz istovremeno osiguranje nesmetanog odvijanja redovnih poslova i zadataka iz nadležnosti Uprave policije.

S tim u vezi, koristimo priliku da zamolimo građane i posjetioce Kantona Sarajevo za razumijevanje, jer će u određenim terminima dolaziti do izmjene režima saobraćaja u užoj jezgri grada, na festivalskim mjestima i mjestima projekcije.

filmova, uz preporuku da svoje aktivnosti prilagode odobrenim izmjenama u odvijanju saobraćaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79