U sudaru voza i automobila povrijeđen vozač: Nermin Omičević u dubokoj komi

Nesreća u kojoj je Nermin nastradao dogodila se na pružnom prelazu u mjestu Dobor kod Modriče, u utorak oko 20 sati.

Dvadesetogodišnji Nermin Omičević iz Vukosavlja koji je teško je povrijeđen u nesreći koja se dogodila na pružnom prelazu u Višnjiku kod Modriče, u dubokoj je komi, a sve prognoze, kada je u pitanju njegovo zdravstveno stanje, su neizvjesne.

– Pacijent je hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje i dalje u stanju duboke kome, priključen na aparate za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su krajnje neizvjesne – kazao je prof. dr Darko Golić iz Kliničkog centra u Banjoj Luci.

Nesreća u kojoj je Nermin nastradao dogodila se na pružnom prelazu u mestu Dobor kod Modriče u utorak oko 20 sati. On je bio za volanom “citroena” kada se sudario sa lokomotivom Željeznica Republike Srpske, kojom je upravljao M. B.(46) iz Doboja.

Omičević je zadobio teške povrede, a prva ljekarska pomoć mu je ukazana u Domu zdravlja Modriča odakle je prevezen u dobojsku bolnicu. Zbog teškog stanja Omičević je hitno prebačen na Univerzitetsko klinički centar u Banja Luci gdje je odmah operisan.

Na neobezbjeđenom pružnom prelazu na kome su se u poslednjih nekoliko mjeseci desile dvije teške nesreće našao se Jefto Ristić iz Dobora, pišu Večernje novosti.

– Кad sam čuo za nesreću odmah sam došao na prelaz. Povrijeđenog mladića nije bilo, jer ga je odvezla Hitna pomoć u Dom zdravlja. Lokomotiva je auto gurala u kanal nekih pet metara. Nadam se da će momak preživjeti – kaže Ristić.

Mještani Višnjika ispričali su da je prizor nakon nesreće bio strašan.

– Automobil je bio smrskan do neprepoznatljivosti. Pravo je čudo da je vozač uopšte preživio – rekao je jedan od mještana Višnjika.

U “Željeznicama Republike Srpske” rekli su da je njihova komisija takođe izašla na mjesto gdje se desila nesreća te da je prikupila tragove kako bi utvrdila okolnosti sudara.

– Mašinovođa je kočio čim je uočio automobil, ali, nažalost, došlo je do sudara. Prelaz na kojem se desila nesreća je širok i pregledan, i ispred su, prema pravilima, postavljeni trougao preglednosti i Andrejin krst. U ovakvim situacijama mašinovođa je nemoćan, jer lokomotiva nema opciju da skrene – rekla je portparol ŽRS Nada Savić-Stevanović.

Iz ovog preduzeća apeluju na sve vozače automobila i pješake da budu oprezni prilikom prelaska pruge i da poštuju propise.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments