U Tužilaštvo KS predat muškarac koji je bacio bombu u sarajevskom naselju Grdonj

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas su predali u nadležnost Tužilaštva KS muškarca koji je u subotu bacio eksplozivnu napravu u sarajevskom naselju Grdonj.

Kako su ranije naveli iz MUP-a Kantona Sarajevo, muškarac S.T. aktivirao je u subotu eksplozivnu napravu te se nakon toga udaljio iz porodične kuće.

Incidentu, odnosno bacanju eksplozivne naprave, prethodila je svađa kod jednog objekta u kojoj je učestvovao i osumnjičeni.

Nakon toga, pripadnici policije organizovali su potragu za osumnjičenim s ciljem hapšenja. U 20:40 sati jedna policijska patrola primijetila je osumnjičenog koji je potom ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja pištolja prema službenom policijskom vozilu u pokretu, a zatim pobjegao.

Ubrzo su se pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo u potrazi i hapšenju pridružili i pripadnici Sektora za policijsku podršku.

Osumnjičeni S.T uhapšen je u 1:25 sati u mjestu Grdonj, tačnije na području gdje se nalazi repetitor. Prilikom hapšenja, pripadnici policije su kod osumnjičenog pronašli jednu ručnu bombu, jedan ručno pravljeni pištolj i dva metka za lovačko naoružanje.

Osumnjičeni se tereti za krivična djela izazivanje opće opasnosti, oštećenje tuđe stvari, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79