U Tuzli prodana zaplijenjena imovina za 196.000 KM

U procesu prinudne naplate, koji je proveden od strane Kantonalnog poreznog ureda Tuzla, imovina poreznih obveznika-dužnika “Olimp” d.d. Gračanica i “Fortex” d.o.o. Gračanica stavljena je na prodaju radi naplate dugova javnih prihoda.

Uprkos naporima, situacija je pokazala da se zaplijenjena imovina teško prodaje, a često nema dovoljno zainteresiranih kupaca.

Prodaja zaplijenjene imovine rezultirala je ukupnom cifrom od 196.000 KM, koju su kupci uplatili na račune dužnih javnih prihoda poreznih obveznika-dužnika.

Ova prodaja obuhvatila je nekretnine i mašine, pri čemu je od imovine “Olimp” d.d. Gračanica prodata nekretnina, dok su od imovine “Fortex” d.o.o. Gračanica prodate mašine i nekretnina.

Porezna uprava Federacije BiH ističe da su suočeni s izazovima u naplati dugova, s obzirom na ekonomsku krizu koja je dovela do smanjenja kupovne moći pravnih lica, poduzetnika i građana.

Ako se i pojave, zainteresirani kupci nastoje kupiti imovinu po znatno nižoj cijeni od procijenjene vrijednosti. Razlog za to je ekonomska kriza, zbog koje je smanjena kupovna moć pravnih lica, poduzetnika i građana, ali i solidarnost poreznih obveznika koji ne žele da kupuju zaplijenjenu imovinu”, saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH za Akta.ba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79