U Ugljeviku lomili glasačke kutije, u Istočkoj Ilidži krali glasačke listiće

Štabu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Izbori 2020“ koji prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije u Republici Srpskoj na dan lokalnih izbora u BiH, do 11,00 časova prijavljeno je više nepravilnosti na biračkim mjestima, saopćeno je iz MUP-a RS.

Policijskoj stanici Bileća prijavljeno je u 05.55 sati od direktora Osnovne škole „Sveti Sava“ u Bileći LJ.M. da je na objektu područne škole u Mekoj Grudi, gdje se nalazi i glasačko mjesto te mjesne zajednice, polomljeno više stakala. Odmah je na lice mjesta upućena policijska poatrola, a o događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji je naložio da se izvrši uviđaj. Glasačko mjesto u Mekoj Grudi otvoreno je u 07.00 sati, a u toku je rad na pronalasku počinioca i dokumentovanja krivičnog djela „Oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari“.

U 09.10 časova od predsjednika Opštinske izborne komisije Novi Grad zatvoreno je glasačko mjesto u Suhači. Predsjednik OIK nije zahtjevao pomoć policije.

Policijskoj stanici Istočna Ilidža prijavljena su tri slučaja na dva glasačka mjesta na području ove opštine. Naime, u 08.10 sati na glasačkom mjestu u Ulici Nikole Koljevića br.18 došlo je do kratke obustave glasanja iz razloga što je S.M. u glasačku kutiju ubacio popunjene glasačke listiće, a iz objekta iznio nepopunjene glasačke listiće. Kod ove osobe su pronađeni nepopunjeni glasački listići, a on je pozvan u prostorije PS I.Ilidža. Na istoj lokaciji u 08.50 sati došlo je od kratke obustave glasanja iz razloga što je lice S.T. pokušala da u glasačku kutiju ubaci popunjene glasačke listiće, a iz objekta da iznese nepopunjene listiće. Ona je pozvana u PS I.Ilidža radi davanja izjave.

Na glasačkom mjestu u Ulici Ravnogorska br.147 u opštini Istočna Ilidža došlo je do kratke obustave glasanja iz razloga što je D.P. u glasačku kutiju ubacio popunjene glasačke listiće, a iz objekta iznio nepopunjene glasačke listiće. Kod njega su pronađeni nepopunjeni glasački listići i pozvan je u prostorije PS I.Ilidža, a kod ove osobe su nađeni nepopunjeni glasački listići.

Policijskoj stanici Ugljevik prijavljeno je da je u 09.19 sati na glasačkom mjestu Donje Zabrđe-Posavci lice B.M. polupao glasačku kutiju. O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji se izjasnio da se osoba uhapsi i da se protiv njega dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Sprječavanje održavanja izbora i glasanja“.

U 11.10 sati u gradskom parku u Doboju došlo je do okupljanja grupe osoba, njih oko 200, koje su organizovali lideri opozicionih stranaka u Doboju. Oni su se razišli oko 12.00 sati.

Podsjećamo, zbog održavanja lokalnih izbora, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a Republike Srpske (referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i JMB, uključujući akviziciju) rade danas, 15 novembra do 19.00 sati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79