U Velikoj Britaniji živi više od 10.000 građana iz BiH, na izborima 2020. glasalo svega 271

U Ujedinjenom Kraljevstvu, prema nekim nezvaničnim informacijama, boravi više od 10.000 bh. građana.

Međutim, zahvaljujući CIK-u koji je objavio preliminarni spisak registrovanih glasača, redakcija Bhdinfodeska je došla do imena prijavljenih građana BiH iz dijaspore za protekle lokalne izbore 2020.

Brojevi su pokazali su da se iz Velike Britanije za glasanje registrovao svega 271 glasač.

Iz Bhdinfodeska se pitaju zašto se samo 271 državljanin BiH iz Velike Britanije prijavio za glasanje, odnosno ko je kriv za to.

Oni pozivaju sve Bosance i Hercegovce u Velikoj Britaniji da odvoje 15 minuta i registrujtu se za predstojeće izbore jer, kako navode, “trenutno u političkoj javnosti vlada uvjerenje da samo glasači koji žive u dijaspori mogu promijeniti stanje u domovini”.

Registracija je već počela i traje do 19. jula.

“Centralna izborna komisija je ovaj put dosta olakšala registraciju sa svojom stranicom www.izbori.ba. / Centralna izborna komisija (izbori.ba) Preko nje se svaki građanin i građanka koji živi izvan domovine može registrovati. Svi oni kojima je potrebna dodatna pomoć oko registracije za glasanje, mogu je dobiti i putem internet stranice: www.glasajmo.ba“, navode.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79