U zatvor mu poslali pečenje napunjeno cijanidom

Pred Specijalnim sudom u Beogradu odvija se suđenje vođi kavačkog klana Radoju Zviceru i još 44 optuženih za teška krivična djela, među kojima su ubistva i pokušaji ubistava.

Optužnica obuhvata niz zločina, među kojima su ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Šarca, kao i pokušaji ubistava Lazara Vukićevića i drugih. Takođe, optuženi su i za planiranje likvidacije pripadnika kriminalne grupe Strahinje Savića.

Jedan od detalja iz optužnice koji je izazvao posebnu pažnju je pokušaj trovanja Savića, koji je preživio uprkos tome što mu je cijanid bio stavljen u hranu.

U pečenje koje mu je sestra odnijela u pritvor, kako se navodi u optužnici, stavili su mu cijanid, ali je on meso pojeo i preživio, jer su otrov stavili u prasetinu dok je još bila vruća, pa se “cijanid apsorbovao”.

Optužnica također obuhvata i jednu ženu, Aleksandru Čović, koja se sumnjiči za učešće u pripremi ubistva Savića.

Na prethodnim suđenjima, većina optuženih negirala je navode optužnice, osim Marka Drakule, koji je priznao da je podmetnuo eksplozivnu napravu ispod automobila Lazara Vukićevića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79