U Zenici se od sutra pravi još jedan dio zatvora i nova zgrada Općinskog suda!

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini ambasador Johan Satler (Johann Sattler) sutra, 21. septembra, svečano će otvoriti Paviljon IX u krugu Kazneno-popravnog doma Zenica, za čiju izgradnju je Evropska unija izdvojila više od 2.1 milion eura.

Novi objekat sa smještajnim kapacitetom za više od 230 osoba, značajno će poboljšati uvjete kako za zatvorenike, tako i za osoblje, te doprinijeti i većoj sigurnosti svih građana.

Istoga dana, ambasador Satler će položiti kamen temeljac za novu zgradu Općinskog suda Zenica, za čiju izgradnju je Evropska unija izdvojila 2 miliona eura.

Oba projekta su dio šireg paketa pomoći Evropske unije za izgradnju i rekonstrukciju objekata u oblasti pravosuđa, s ciljem podrške jačanju vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Ceremoniji otvaranja Paviljona IX KPD Zenica, osim Satlera, prisustvovat će i direktor KPD-a Zenica Redžo Kahrić, predsjednik VSTV BiH Halil Lagumdžija, ministar pravde FBiH Mato Jozić i ministar za pravosuđe i upravu ZE-DO kantona Nebojša Nikolić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79