U Zenici skup podrške za građane i žrtve Vukovara

“MEMENTO ZA VUKOVAR(2023)” održat će se 18.11 u 18 sati na Kamberovića polju, podno Sahat-kule.

Ovaj događaj obilježava se u čast žrtava grada Vukovara, simbola hrabrosti i trpljenja. Neka nas zajedno svjetlost svijeća u tišini podsjeti na zajedničku sudbinu i potrebu za međusobnim poštovanjem. Građani Zenice, iskažite suosjećanje i solidarnost. Jer sjećanje je most koji spaja prošlost i budućnost, i zajedno gradimo mostove prema ljepšem sutra.

Ispred Ureda Vrhbosna, Bošnjačko-Hrvatskog bratstva poslali su saopštenje i poziv Zeničanima na ovaj skup.

S velikim poštovanjem i dubokim osjećajem zajedništva, Ured Vrhbosna, Hrvatsko-Bošnačkog bratstva, želi iznijeti važnu poruku građanima Zenice i svim ljudima dobre volje. Približava nam se 18. 11, dan koji nas podsjeća na tragediju i patnju koju je propatio grad Vukovar.

“Memento za Vukovar” nije samo trenutak tuge i sjećanja, već prilika za nas sve da iskažemo podršku, poštovanje i prijateljstvo prema našim susjedima. Ovaj dan nas podučava važnosti mira, solidarnosti i zajedništva, bez obzira na etničku ili vjersku pripadnost.

Pozivamo vas da budete glas ovog poziva za obilježavanje godišnjice pada Vukovara, koje će se dogoditi 18. 11 u 18sati na Kamberovića Polju kod Sahat kule u Zenici. Molimo vas da ovu važnu informaciju podijelite s vašim čitateljima, t kako bismo zajedno poslali snažnu poruku mira i prijateljstva.

Neka naše zajedničke vrijednosti nadjačaju bilo kakve podjele i doprinesu izgradnji bolje budućnosti za sve nas. Hvala vam na podršci❗

S poštovanjem,

[Ured Vrhbosna, Hrvatsko-Bošnjačkog bratstva]

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79