Ubod stršljena za muškarca bio je smrtonosan

Ubod stršljena za R.S. (37) iz Crvene gore nadomak Ivanjice bio je smrtonosan. To je prvi slučaj u Ivanjici u skorije vrijeme da je ubod insekta imao tako fatalan ishod.

Ilustracija

Kako u Hitnoj pomoći kažu, problem je što su mnoga mjesta toliko udaljena od njih da ne stižu da reaguju na vrijeme.

Pri ubodu insekta reakcija se ne može predvidjeti, ali svaka sekunda je bitna. Zato iz Hitne službe Ivanjica apeluju na građane da ukoliko dođe do ujeda odmah krenu ka hitnoj kako bi njihova intervencija bila što brža.

– Nismo dostupni svima, imamo područja na koja ne možemo da stignemo. Imamo sela koja su udaljena po 40 i nešto kilometara. Mi na takvom mjestu poslije sat i po vožnje nismo hitna služba. Osoba alergična na ujed mora hitno da krene ka Hitnoj službi da bismo se našli na pola puta – rekao je načelnik Hitne službe Ivanjica, Marijana Lišanin.

Dodaje da adrenalin jedini može spasti čovjeku život u tim trenucima.

– Ljudi koji znaju da su alergični, moraju uvijek imati dozu kod sebe – ističe ona. Alergolozi upozoravaju da je otrov stršljena sto puta jači od otrova pčele i ose.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79