Udruženje za zaštitu životinja “Panter” napominje vozače šta trebaju uraditi ukoliko im se desi sudar sa životinjom

Upozorenje: Hitno Postupanje u slučaju saboraćajne nesreće učinjene zbog životinje

Organizacija Panter želi skrenuti pažnju javnosti na važnost postupanja u slučaju udarca životinje na cestama. Ako dođe do nezgode, molimo građane da ne napuštaju mjesto događaja, već hitno pozovu policiju i veterinara kako bi upoznali lokalne udruge za zaštitu životinja kako bi se životinja hitno spasila.

Gradovi su dužni snositi odgovornost za štetu na automobilu uzrokovanu slučajnim udarom životinje, te apelujemo na suradnju s veterinarima. Pozivamo sve građane da odmah obavijeste veterinara, kako bi udruženja za zaštitu životinja mogla pravovremeno reagovati i pružiti pomoć nedužnom biću koje je postalo žrtva.

Životinje su nevini članovi naše zajednice, te ih treba zaštititi od nepravde. Hvala vam na saradnji i brizi prema našim četveronožnim prijateljima.

Inače ljudi koji stvarno nisu krivi pobjegnu sa mjesta nesreće jer se boje problema a ne shvataju da će im šteta biti namirena i koje korake trebaju poduzeti po ovom pitanju. Gradski budžeti i fondovi namiriju štetu čak i kad mačka izgrebe auto jer su oni dužni za svakoj napuštenoj životinji obezbijede smještaj. Naravno za to imaju novac a tako nalaže i zakon Bosne i Hercegovine.

Apelujemo na vozače da prilagode svoju brzinu. – izjavili su ispred Upravnog odbora organizacije Panter za portal Crna-Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79