Uhapšen Ahmed Džinović predsjednik “Panter-a”: Ovo je udar na našu organizaciju

Uhapšen Ahmed Džinović predsjednik “Panter-a”: Ovo je udar na našu organizaciju


Ahmed Džinović, predsjednik i osnivač organizacije Panter, suočava se s prijetnjom zatvorske kazne zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti, dok njegova organizacija trpi ozbiljne pritiske zbog borbe za pravdu.

U jeku sve učestalijih pritisaka na aktiviste za prava životinja, Ahmed Džinović, predsjednik i osnivač organizacije Panter, danas se našao pred sudom, gdje mu je predočeno da mu prijeti zatvorska kazna zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti. Džinovića su službene osobe uhapsile pred porodičnom kućom u Ključu.

Džinović, poznat po svom radu u borbi za pravdu i zaštitu životinja, ističe da su optužbe protiv njega neosnovane i namještene s ciljem diskreditacije i zaustavljanja njegovog humanitarnog rada.

Organizacija Panter, koja se bavi zaštitom i zbrinjavanjem životinja, posebno napuštenih pasa , već godinama radi na podizanju svijesti i provođenju akcija za zaštitu napuštenih životinja od zlostavljača. Ipak, njihov rad nije prošao bez otpora. Prije godinu dana, Panter je prijavio slučaj ubistva tri psa, prikupljajući sve relevantne dokaze i dostavljajući ih nadležnim institucijama. Umjesto da dobiju podršku i pravdu, Panter i njegovi članovi suočeni su s konstantnim pritiscima i opstrukcijama.

Današnji događaj, prema Džinovićevim riječima, predstavlja kulminaciju pokušaja da se njegov rad zaustavi. Nakon četiri sata provedenih u sudnici, Džinović ističe da je ovo tek početak pravne bitke, s obzirom na to da se očekuje još ročišta. Uprkos svemu, on poručuje da neće odustati.

“Ovo što se dešava nama, posebno meni kao predsjedniku organizacije, nije ništa drugo nego ciljano gašenje našeg rada. Ovi pritisci su nepravda ne samo prema meni, nego i prema svim članovima naše organizacije i životinjama za koje se borimo,” rekao je Džinović nakon izlaska iz sudnice.

“anas sam prisilno priveden pred sud, gdje mi je predočeno da mi prijeti zatvorska kazna zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti. Smatram da je ovo namješteno i ciljano s ciljem da se naš rad obustavi. Riječ je o slučaju “Ključ” gdje nadležne institucije nisu adekvatno reagovale kada smo prije godinu dana profesionalno prikupili dokaze i prijavili policiji brutalno ubijanje tri psa. Ročište i dalje traje, a danas sam proveo četiri sata na sudu, s očekivanjem daljnjih sudskih procesa.

Ovim putem želim skrenuti pažnju na pritiske koji se vrše na mene, našu organizaciju i naše članove zbog našeg rada. Umjesto da nas oslabi, ovo nas samo čini jačim i odlučnijim da istrajemo na našem putu. Pozivamo vas da podržite rad organizacije Panter i molimo za razumijevanje što trenutno nismo toliko pristupačni. Ove okolnosti nas tjeraju da se dodatno mobiliziramo i ustrajemo u svojoj misiji.” – izjavio je Džinović Ahmed za portal Crna-Hronika

Pritisci na organizaciju Panter

Organizacija Panter se već mjesecima suočava s problemima, kako u radu na terenu, tako i s javnim imidžom. Brojni volonteri prijavljuju zastrašivanje, a podrška nadležnih institucija gotovo da izostaje. Ipak, uprkos ovim izazovima, Panter nastavlja s radom, privlačeći sve veću pažnju javnosti.

“Naš cilj je jasan – borimo se za pravdu i dostojanstvo svih živih bića. Ovi pritisci nas samo čine odlučnijima i ujedinjenijima u našoj misiji,” ističe Džinović, dodajući da će organizacija nastaviti s radom, bez obzira na prepreke.

Poziv na podršku

U ovim teškim trenucima, Panter poziva javnost da ih podrži u njihovoj borbi. “Razumijemo da nismo uvijek dostupni koliko bismo željeli, ali svi naši napori usmjereni su na prevazilaženje ovih izazova. Podržite naš rad, jer svaki glas i svaka podrška nam mnogo znače,” poručuje Džinović.

Panter nastavlja s borbom za prava životinja, odlučan da, unatoč svim preprekama, ustraje na svom putu. Organizacija poziva sve građane da se pridruže njihovim naporima i zajedno rade na stvaranju boljeg društva, u kojem će svi imati pravo na život i dostojanstvo.

Borba organizacije Panter i njenog osnivača, Ahmeda Džinovića, nije samo pitanje prava životinja, već i širi simbol borbe za pravdu i jednakost. U vremenu kada se aktivizam često susreće s otporom, Panter i dalje stoji kao svijetli primjer ustrajnosti i hrabrosti. Ova organizacija zaslužuje podršku svih onih koji vjeruju u pravičnost i saosjećanje.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija