Uhapšen osumnjičeni za teške krađe u Tuzlanskom kantonu

Uhapšen osumnjičeni za teške krađe u Tuzlanskom kantonu


Uhapšeni S.S. je danas završio iza rešetaka nakon višegodišnje istrage koja je dovela do sumnji da je počinio seriju teških krađa na području Tuzlanskog kantona.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, Sektor kriminalističke policije, Odsjeka za opći kriminalitet, uz asistenciju MUP-a RS, PU Bijeljina, su zajedničkim snagama s tužiocem Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona uspješno okončali višemjesečnu operaciju praćenja i prikupljanja dokaza protiv S.S. iz Bijeljine.

Prema navodima izvora u Upravi policije MUP-a TK, S.S. se tereti za seriju teških krađa koje su se događale u periodu od 2020. do 2022. godine. Sumnja se da je S.S. koristeći fizičku snagu i podesne predmete neovlašteno upadao u porodične objekte na području Tuzlanskog kantona. Iz tih objekata, kako se sumnja, prisvajao je gotov novac, nakit, oružje i druge vrijednosne pokretnine, pričinjavajući time štetu od preko 80.000,00 KM. Četrnaest porodica je pretrpjelo finansijske gubitke zbog ovih zlodjela.

Nakon hapšenja, S.S. je predat nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona uz kompletnu dokumentaciju i dokaze prikupljene tokom istrage.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija