Pozajmio automobil od poznanice pa ga prodao

Pozajmio automobil od poznanice pa ga prodao


Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužni predlog protiv D.L. (46) zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara. Prema navodima tužilaštva, D.L. je osumnjičen da je 3. septembra 2022. godine u Zemunu pozajmio automobil marke “Opel Astra” od oštećene osobe uz dogovor da će ga vratiti istog dana.

Međutim, umjesto da vrati automobil, D.L. je obavijestio oštećenu da se vozilo pokvarilo te da ga je odvezao kod majstora.

Nakon toga, bez saglasnosti vlasnice, D.L. je oglasio automobil i prodao ga oštećenom koji se javio na oglas. Prilikom prodaje, D.L. je tvrdio da ima saglasnost vlasnice za prodaju vozila, te je za automobil dobio iznos od 1.900 eura.

Tužilaštvo je predložilo sudu da optuži D.L. za krivično djelo prevara, te da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od godinu i dva mjeseca. Takođe, predložena je i novčana kazna od 80.000 dinara.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija