Uhapšen pijani vozač koji je “golfom” udario pješaka

U saobraćajnoj nesreći koja se jučer poslijepodne dogodila u Foči, teško je povrijeđen pješak, a vozač koji ga je udario automobilom je uhapšen.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Foča, do nesreće je došlo oko 16.15 sati u ulici Igmanski marš, kada je M. R. (63) iz Foče, koji je upravljao automobilom “golf 2”, prednjim dijelom vozila udario svog sugrađanina S. B. (35), koji je u tom momentu pješačio desnom ivicom ceste u istom pravcu, piše Faktor.

Povrijeđeni pješak je prevezen u fočansku bolnicu, kako bi mu se ukazala ljekarska pomoć, gdje je zadržan na daljem liječenju.

– Vozač M. R. je alkotestiran u službenim prostorijama PU Foča, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu i on je priveden – navodi se u saopćenju.

Uviđaj  na mjestu događaja obavili su policajci Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Foča, a o svemu je obaviješten dežurni okružni tužilac trebinjskog Okružnogtužilaštva, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje kako bi se utvrdio tačan uzrok saobraćajne nesreće, kao i odgovornosti učesnika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments