Uhapšeni dječaci iz BiH i Srbije: Zajedno formirali bandu i harali Švicarskom

Kantonalna policija Sent Galena juče je privela nekoliko maloljetnika koji su u roku od par sati napali i opljačkali dva tinejdžera.

Riječ je o maloljetničkoj bandi, grupi od 10 dječaka, koja već neko vrijeme pravi haos na ulicama Alštetena. Među uhapšenima, mahom su svi 14-godišnjaci, a najstariji je 16-godišnjak iz Bosne i Hercegovine.

Nakon što su u roku od sat vremena prijavljena dva napada, policija je krenula u potragu, a prvo su priveli tinejdžera iz BiH, koji ima 16 godina, a zatim još tri 14-godišnjaka; iz Srbije, Austrije i Švicarske.

Oni su predati u nadležnost inspektora koji se bave maloljetničkom delikvencijom, a još uvijek se traga za najmanje pet pripadnika ove bande.

Inače, kako prenose švajcarski mediji, pljačke su bile prilično brutalne jer pored ukradenih stvari, poput sata, torbe, kape, žrtve su fizički napadnute, iako su stariji od napadača.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79