UKC Tuzla mora isplatiti po 20.000 KM članovima porodice preminule Amire Selimović

UKC Tuzla mora isplatiti po 20.000 KM članovima porodice preminule Amire Selimović


Porodica navodi da je Amira tada pretrpjela infarkt, a nakon što je hitna pomoć prevezla u UKC, ljekari su joj dali injekciju za stomačne tegobe i infuziju, te je poslali kući uz savjet da koristi toalet i odmori se.

Općinski sud u Tuzli donio je presudu u slučaju smrti Amire Selimović iz 2021. godine, koja je nakon pregleda u UKC-u vraćena kući gdje je preminula.

Prema presudi, Univerzitetsko-klinički centar Tuzla je obavezan isplatiti članovima njene porodice po 20.000 KM na ime nematerijalne štete.

“Tuženi je obavezan tužiteljima nadoknaditi nematerijalnu štetu zbog smrti pacijentice S.A., koja je kao pacijent bez adekvatno, ispravno i sveobuhvatno pružene zdravstvene usluge iz Prijemne ambulante Klinike za interne bolesti vraćena kući i ostavljena bez ljekarskog i medicinskog nadzora i pomoći, te je neposredno nakon otpusta preminula u svojoj kući”, saopćeno je iz Općinskog suda nakon donesene presude koja nije pravosnažna i na koju stranke imaju pravo žalbe.

Rekli joj idi kući, odmori, naspavaj se

Porodica Selimović je pokrenula sudski proces protiv UKC Tuzla i ljekara Alme Halilbašić i Mithada Hajdera, koje smatraju odgovornim za smrt njihove supruge i majke, Amire Selimović.

Porodica navodi da je Amira tada pretrpjela infarkt, a po dolasku u UKC, ljekari su joj dali injekciju za stomačne tegobe i infuziju, nakon čega su je poslali kući s preporukom da se odmori i koristi toalet.

Suprug i sin su postupili po savjetu doktora i odvezli Amiru kući, gdje je, nažalost, ubrzo preminula.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija