Ukinuta presuda Fadilu Gaguli za pokušaj likvidacije Sejdina Kape u Sarajevu

Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo je presudu Kantonalnog suda Sarajevo kojom je Fadil Gagula bio osuđen na godinu i tri mjeseca za pokušaj ubistva Sejdina Kape, potvrdio je za portal “Avaza”, advokat Rusmir Karkin koji zastupa Gagulu.

Riječ je o događaju koji se desio 28. aprila 2022. godine kod sarajevske Vijećnice kada je Gagula hicima iz poštolja ranio Sejdina Kapu.

Oštećeni Kapo je bio hapšen nakon premlaćivanja Gagulinog sina 2020. godine kod Željezničke stanice u Sarajevu.

Potresna ispovijest taksiste iz Sarajeva: Kapo ima štelu u MUP-u. Pretukao me je a onda ga je moj otac upucao

Pucnjavi je prethodio incident koji se desio na Željezničkoj stanici u Sarajevu.

– U 9:52 sati smo zaprimili dojavu da je došlo do upotrebe vatrenog oružja kod Vijećnice. Na lice mjesta su izašle patrole. Utvrđeno je da je jedno lice tom prilikom zadobilo povrede koje je odvezeno na ukazivanje pomoći na Koševo – rekli su iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Muškarac koji je jutros ranjen kod Vijećnice je Seidin Kapo, upucan je u vrat i noge

Podsjećamo, Seidin Kapo je taksista iz Sarajeva, koji je javnosti poznat nakon što je prošle godine pronašao na autobuskoj stanici novčanik sa velikom sumom novca. Po pronalasku novčanika Kapo se nije dvoumio, te je odmah obavijestio Policijsku upravu Novo Sarajevo. U novčaniku su se nalazili dokumenti, te novac u više valuta.

Detalji pucnjave kod Vijećnice: Osoba S.K. je ranjena, lišen slobode Fadil Gagula

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79